آشنایی با تاریخچه ریش تراش و انواع آن، شاید تیغ اصلاح قدیمیترین و حتی پرطرفدارترین وسیلهی اصلاح صورت باشد اما نمیتوان گفت بهترین وسیله است. تیغ اصلاح هرچقدر هم که با کیفیت باشد میتواند به پوست آسیب برساند. شاید در راستای همین مشکل بوده است که ماشینهای اصلاح اختراع شدند. ماشینهای اصلاح صورت به دو دستهی تریمر و ریشتراش تقسیمبندی میشوند.
اولین ریشتراش برقی در سال ۱۹۳۰ توسط Jacob Schick طراحی و ساخته شد. مزیت ماشین اصلاح نسبت به تیغ این بود که احتیاجی به کف ریشتراشی نداشت و بنابراین برای اولین بار قابلیت اصلاح صورت در حالت خشک امکانپذیر شده بود. ماشینهای اصلاح صورت بهعنوان جایگزینی برای تیغ معرفی شدند، اما سالها طول کشید تا مردم به استفاده از ریشتراش برقی روی بیاورند. رمینگتون و فیلیپس اولین تولیدکنندگان ماشینهای اصلاح برقی بودند. فیلیپس با طراحی اولین ریشتراش چرخشی، از همان ابتدا ابداعی بزرگ برای اصلاح موهای صورت از ته داشت و تا امروز این نوع طراحی با موفقیت ادامه داشته است. در طول سالها، مکانیزم برش مو توسط تیغههای ریشتراش تغییرات بزرگی داشته است. بهطورکلی ریشتراشها دارای یکی از دو نوع تیغهی چرخشی و فویلی هستند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشوید.
خشک یا مرطوب
اولین ریشتراشها برای اصلاح صورت در حالت خشک طراحی شده بودند؛ اما امروزه ماشینهای اصلاحی وجود دارند که در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و میتوان از آنها در حالت خشک و مرطوب استفاده کرد. توجه داشته باشید مقاومت در برابر نفوذ آب درجهبندی دارد و باید به توصیههای شرکت سازنده در این زمینه توجه کرد. کمترین میزان مقاومت مربوط به ریشتراشهایی است که میتوان سرشان را زیر شیر آب گرفت و شست. البته اکثراً سر ریشتراش قابل جدا شدن است و در اینگونه موارد بهتر است سری را از ریشتراش جدا کرده و شست. تعدادی از ماشینهای اصلاح هم هستند که میتوان آنها را زیر شیر آب شست اما نباید کاملاً در آب فرو برده شوند یا در حالت خیس استفاده شوند. ماشینهای خشک و مرطوب هم که از اسمشان معلوم است برای چه منظوری ساخته شدهاند. این ماشینها هم مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب دارند اما بهتر است زیر دوش استفاده نشوند. بیشترین مقاومت در برابر آب را ریشتراشهایی دارند که شرکت سازنده آنها را کاملاً ضد آب معرفی میکند و میتوان با خیال راحت در حمام و حتی زیر دوش از آنها استفاده کرد.
توجه داشته باشید که استفاده از ماشین اصلاح خیس در حالت متصل به شارژر خطرناک است. به همین دلیل شرکتهای معتبر تولیدکنندهی ماشینهای اصلاح روی تولیدات ضد آب خود مداری قرار میدهند که در حالت متصل به برق کار نکند و ایمنی کاربر حفظ شود.