برای خرید یک یخچال خوب و مناسب، به چه مواردی باید توجه کرد (بخش دوم)
برای خرید یک یخچال خوب و مناسب، به چه مواردی باید توجه کرد (بخش دوم)

برای خرید یک یخچال خوب و مناسب، به چه مواردی باید توجه کرد (بخش دوم)، شاید در نگاه اول، خرید یک یخچال کار ساده‌ای به‌نظر آید؛ ولی درعمل، فاکتورهای زیادی هنگام خرید این دستگاه‌های دوست‌داشتنی دخیل هستند که می‌توانند تاثیر زیادی در قیمت نهایی آن داشته باشد. به‌خصوص اینکه یخچال کالای گران‌قیمتی است و حداقل چند سالی مهمان منزل یا محل کارتان خواهد بود.

امکانات و قابلیت‌ها

چند سالی است که یخچال‌ها هم مثل دیگر لوازم خانگی، با دنیای فناوری آمیخته شده‌اند. شاید چند سال پیش، کسی انتظار بیشتری از یک یخچال جز تازه و خنک نگه‌داشتن مواد غذایی نداشت، ولی امروز این لوازم‌خانگی، به یکی از ستارگان اصلی نمایشگاه فناوری CES تبدیل شده‌اند.

شرکت‌های سازنده‌ی یخچال، سعی می‌کنند که بیشترین فناوری‌ها را در مدل‌های رده‌بالا مثل یخچال‌های ساید-بای-ساید و در فرانسوی بگنجانند. همین موضوع یکی از دلایل اصلی اختلاف قیمت بین این نوع یخچال‌ها با مدل‌های دیگر است.

آب‌ریز بیرونی

این وسیله یکی از محبوب‌ترین ابزارهای اضافه شده به یخچال‌هاست. آب‌ریز بیرونی که روی یکی از درهای یخچال یا فریزر تعبیه شده، آب سرد و همچنین یخ را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ البته وجود این وسیله، معایبی هم دارد که برای مثال می‌توان به کاهش فضای قابل استفاده‌ی فریزر یا یخچال و افزایش مصرف انرژی آن اشاره کرد.

آبریزها در دو مدل روی دستگاه نصب می‌شوند. در نوع ابتدایی آن مخزن آب در یخچال باید به‌صورت دستی پر شود و پس از سرد شدن در دمای یخچال با فشردن اهرم یا دکمه‌ی سمت بیرونی در، آب سرد در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. در مدل‌های رده‌پایین، معمولا آب این مخازن طعم یا بوی نامطبوعی دارد مگر مخازنی که دارای واشر، درپوش مناسب یا فیلتر باشد. ساید-بای-سایدها که آب‌سردکن و یخ‌سازشان روی در فریزر نصب شده‌اند، باید به شیر آب شهری متصل شوند.

فضای Door-in-Door

در یخچال‌هایی که به این قابلیت مجهز شده‌اند، در اصلی دارای یک درپوش دیگر نیز هست و به این ترتیب دسترسی به مخزنی ایجاد می‌شود که معمولا با بطری نوشیدنی‌های دم‌دستی، سس‌ها و آبمیوه‌ها پر شده است؛ به‌این‌ترتیب برای استفاده از آن‌ها، لزومی به باز کردن کامل در یخچال نیست.

این کار می‌تواند باعث کاهش مصرف انرژی یخچال و در دراز مدت باعث کاهش هزینه‌ی برق شود. این طراحی بیشتر در دستگاه‌های در فرانسوی یا ساید-بای-ساید به‌کار گرفته می‌شود.

محفظه‌ی ویژه با امکان تنظیم دما: برخی از یخچال‌ها، قابلیت تنظیم دما دارند. برای مثال می‌توانید دمای یک محفظه را پایین‌تر از بقیه‌ی یخچال تنظیم کنید تا برای نگهداری گوشت و ماهی، بهتر باشد.

مصرف انرژی

یخچال‌ها همیشه جزو پرمصرف‌ترین وسایل برقی بودند و نقش زیادی در ارقام موجود روی قبض برق ایفا می‌کردند؛ اما امروزه به‌لطف فناوری‌های پیشرفته، مصرف برق یخچال‌ها بسیار کم شده است. شرکت‌های سازنده‌ی این لوازم‌خانگی هم، از مصرف انرژی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار برای بازاریابی یخچال‌هایشان استفاده می‌کنند. هنگام خرید یخچال، بد نیست که نگاهی هم به مصرف برق دستگاه بیندازید. یخچال‌هایی که مصرف انرژی کمی دارند، می‌توانند به‌صورت سالانه، تا چندصد هزار تومانی در مقایسه با یخچال‌های پرمصرف، در هزینه‌ی برق صرفه‌جویی کنند.

برای مقایسه‌ی مصرف انرژی یخچال‌ها، باید به «برچسب انرژی» که روی بدنه‌ی دستگاه چسبانده شده، نگاه کنید. روی این برچسب علاوه‌بر یک‌سری اطلاعات مثل مصرف سالانه‌ی انرژی و میزان صدای تولید شده توسط موتور یخچال، رده‌بندی مصرف انرژی یخچال هم مشخص شده است. این رده‌بندی که از حروف A+++ (برای بهترین مصرف انرژی) تا D (برای بیشترین مصرف انرژی) درجه‌بندی شده، می‌تواند معیار خوبی برای مقایسه‌ی مصرف انرژی یخچال‌های مورد نظرتان باشد.

استفاده از موتورهای خطی اینورتر در دستگاه‌های جدید یا به‌کار‌گیری تکنولوژی‌های بهینه، تاثیر بسیار زیادی در مصرف کم انرژی در مقایسه با دستگاه‌های قدیمی که از کمپرسورهای معمولی استفاده می‌کنند، دارد.