آیا امواج مودم های Wi-Fi با تلفن های بی سیم تداخل دارند؟ علت آن چیست؟ (بخش اول) در زندگی مدرن امروزی، کاربرد ارتباطات بیسیم روزبهروز در حال افزایش است. ارتباطات بیسیم در فرکانسهای مختلفی صورت میگیرد و دستگاههای مختلف از فرکانسهای مختلف استفاده میکنند. اما همیشه این فرکانسها از هم جدا نیستند و این احتمال وجود دارد تا در محلی چندین دستگاه در فرکانسهای نزدیک به هم یا یکسان در حال فعالیت باشند و اختلالات رادیویی رخ دهد. در ادامه با این راهنما همراه باشید.
دستگاههای مختلف از فرکانسهای یکسان استفاده میکنند و در برخی از باندها استفادهی دستگاههای مختلف بیشتر است که احتمال تداخل را افزایش میدهد. موضوع بحث ما امروز تلفنهای بیسیم است؛ از این رو بیایید نگاهی به تاریخچهی فرکانسهای مورد استفاده در تلفنهای بیسیم بیندازیم.
در تلفنهای بیسیم از باندهای فرکانسی مختلفی استفاده میشود. شرح آنها در لیست زیر آمده است:
- ۱٫۷ مگاهرتز (۱٫۶۴ تا ۱٫۷۸ مگاهرتز)
- ۲۷ مگاهرتز
- ۴۳ تا ۵۰ مگاهرتز (سال ۱۹۸۴)
- ۹۰۰ مگاهرتز (۹۰۲ تا ۹۲۸ مگاهرتز، شروع استفاده از سال ۱۹۹۳)
- ۱٫۹ گیگاهرتز (۱۸۸۰ تا ۱۹۰۰ مگاهرتز که در ارتباطات DECT استفاده میشود.)
- ۱٫۹ گیگاهرتز (۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ مگاهرتز که در سال ۱۹۹۳ توسعه یافت و از سال ۲۰۰۵ بهویژه در DECT 6.0 مورد استفاده قرار گرفته است.)
- ۲٫۴ گیگاهرتز (۲۴۰۰ مگاهرتز تا ۲۵۰۰ مگاهرتز که از سال ۱۹۹۸ مورد استفاده قرار گرفته است.)
- ۵٫۸ گیگاهرتز (۵۷۲۵ تا ۵۸۷۵ مگاهرتز که به دلیلی شلوغی باند ۲٫۴ از سال ۲۰۰۳ مورد استفاده قرار گرفته است.)
تلفنهایی که از فرکانس ۱٫۷ مگاهرتز استفاده میکردند جزو اولین تلفنهای بیسیم بودند که آنها را میتوانستید از آنتن بزرگ تلسکوپیشان بشناسید. برخی از فرکانسهای مورد استفاده در این تلفنها امروزه در باند AM رادیو استفاده میشوند و هرکسی با یک رادیوی مجهز به باند AM میتواند بهراحتی مکالمات این تلفنها را بشنود. هنوز هم کسانی هستند که از این تلفنها استفاده میکنند، البته به دلیل خطرات امنیتی و نویز پذیری از لامپهای فلوروسنت و سیستم استارت ماشین، این مدلها دیگر تولید نمیشوند و خارج از رده محسوب میشوند. با این وجود قبل از ظهور تلفنهای همراه میتوانستید با این سیستمهای AM در تلفنهای بیسیم بردی برابر با ۸۰۰ متر داشته باشید. البته خطرات فوق را فراموش نکنید!
فرکانس ۴۳ تا ۵۰ مگاهرتز در دههی ۹۰ میلادی به اوج مصرف خود رسید. در این دستگاهها از آنتنهایی کوچکتر استفاده میشد و امکان انتخاب خودکار کانال رادیویی وجود داشت. به دلیل ترافیک شدید در این باند، فرکانسهای مازاد برای این باند درنظر گرفته شد و در نتیجه تولیدکنندگان، تلفنهایی با ۲۵ کانال بهجای ۱۰ کانال به فروش میرساندند. با این وجود این مدلها دیگر تولید نمیشوند و از رده خارج شدهاند؛ زیرا فرکانسهای آنها تقریبا با هر رادیویی قابل شنود است.
با ما همراه باشید تا در مقاله آیا امواج مودم های Wi-Fi با تلفن های بی سیم تداخل دارند؟ علت آن چیست؟ (بخش دوم)، به ادامه بررسی این سوال بپردازیم.