ارائهی مشوقهای مالی، ارتقاء کارایی در فرایند تولید، اتخاذ سیاستهای تلفیقی و بروزرسانی آئین نامههای ساختمانی، چند راهکار برای ارتقای استفاده بهینه از انرژی
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 196

ارائهی مشوقهای مالی، ارتقاء کارایی در فرایند تولید، اتخاذ سیاستهای تلفیقی و بروزرسانی آئین نامههای ساختمانی، چند راهکار برای ارتقای استفاده بهینه از انرژی، ارتقاء مصرف بهینهی انرژی در هر کشوری میتواند سبب شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد آن کشور از طریق کاهش هزینههای سرانه در بخش انرژی و تمرکز در سایر حوزههای زیرساختی گردد. همچنین سبب میشود آن کشور در برابر نوسانات جهانی قیمت انرژی و تغییرات اقلیمی از ثبات بیشتری برخوردار شود؛ بدین ترتیب رشد و توسعهی آن کشور از پایداری بیشتری برخوردار خواهد بود. در این مقاله مروری بر خط مشیهای کلی برای ارتقاء مصرف بهینهی انرژی در سطح کلان داریم.
ارائهی مشوقهای مالی
یکی از ابزارهای موثر در دست دولتها ارائهی مشوقهای مالی در قالب ارائهی وامهای کمبهره، کاهش درصدهای مالیاتی و تضمین خرید با قیمتهای قابل رقابت در سطح منطقهای و جهانی است. ارائهی مشوقهایی از این دست سبب میشود تا علاوه بر بخش خصوصی داخلی، سرمایهگذاران و شرکتهای مطرح جهانی نیز به اجرای پروژههای بزرگ ملی ترغیب شوند. بدین ترتیب ورود فناوریهای روزآمد و بومیسازی و ارتقاء این فناوریها در داخل کشور دور از ذهن نخواهد بود. از جمله کشورهایی که با سیاست های اینچنینی به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند میتوان به کشورهای اروگوئه و شیلی اشاره کرد.
ارتقاء کارایی در فرایند تولید
متاسفانه کشورمان در این حوزه از مشکلات بسیاری رنج می برد. عدم استفاده از فناوریهای روز آمد در فرایند تولید علاوه بر آنکه سبب افزایش قیمت تمام شده برای محصولات تولیدی می شود، سبب بسیاری مشکلات زیست محیطی نیز خواهد گردید. این مورد در کنار عدم رعایت ضوابط در بخش آمایش سرزمینی وضعیت نامناسبی را برای بسیاری از صنایع کشورمان رقم زده است. بدین ترتیب محصولات تولیدی توسط این صنایع از رقابتپذیری کمتری در مقایسه با نمونههای مشابه برخوردار بوده و روند ایجاد اشتغال در بخشهای صنعتی را، اگر نگوییم با تردیدهایی جدی مواجه ساخته، بسیار کند نموده است. از میان تمامی کشورها، کشور آلمان در حوزه پیشتاز است.
اتخاذ سیاستهای تلفیقی در بخشهای گرمایش و مصرف انرژی
به منظور درک اهمیت این بخش در نظر بگیرید که مصرف گاز ایران بالاتر از مصرف گاز در کل اروپاست! اوضاع در این بخش آنقدر اسفناک است که رئیس سازمان محیط زیست کشورمان، خانم معصومه ابتکار، به جهت جبران کمبودهای این بخش اقدام به تشکیل کمپینی با عنوان چالش دمای ۱۸ درجه برای مردم و دولت نموده است. کشورمان با وجود آنکه از منابع سرشار انرژیهای فسیلی منتفع است، نیازمند آن است تا سیاست های اجرایی جامعی را در این حوزه تدوین نموده و با اولویت بالایی این سیاستها را پیگیری کند. بدین ترتیب میتوان امیدوار بود تا منابع مالی بدست آمده از این رهرو صرف توسعهی زیرساختها در بخشهای حیاتی، خصوصا در نواحی کمتر توسعه یافته شود. در این بخش کشور انگلستان و اتحادیهی اروپا فعالتر از سایر کشورها عمل نمودهاند.
بروزرسانی آئین نامههای ساختمانی
در این بخش، نگارش مبحث نوزدهم از مقررات ملی ساختمان را میتوان به عنوان نقطهی عطفی به حساب آورد. این آئین نامه، که با همکاری جمعی از اساتید صاحب نظر تدوین گردیده، دربردارندهی مقرراتی به منظور بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها است. با این وجود در این حوزه نیازمند دو رویکرد اساسی هستیم. در وهله اول نیازمند آن هستیم تا اجرای بندهای این آئیننامه را با جدیت بیشتری دنبال نماییم. همچنین با توجه به سرعت رشد فناوریهای نوین، میتوانیم با بروز رسانی این آئیننامه و ضوابط اجرایی مرتبط با این حوزه در دورههای زمانی کوتاهتر، علاوه بر تطبیق مندرجات آنها با پیشرفتهای بدست آمده بر غنای مطالب مندرج در آنها بیفزاییم.