بررسی سه خط مشی کلی در زمینه بهبود و ارتقای استفاده بهینه از انرژی
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 277

بررسی سه خط مشی کلی در زمینه بهبود و ارتقای استفاده بهینه از انرژی، در این مقاله قصد داریم سه خط مشی کلی و اساسی در زمینه ارتقای مصرف بهینه از انرژی را برای شما مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فراهم نمودن تسهیلات به جهت استفاده از وسایل نقلیه غیر موتوری
چند سالی است که در شهرهای بزرگ شاهد احداث ایستگاههایی از طرف شهرداریها به جهت کرایهی دوچرخه هستیم. همچنین در بعضی نقاط خطوطی برای تردد دوچرخه سواران ایجاد شده است. این امر با وجود آنکه کمابیش مورد توجه مسئولین شهری واقع گردیده ولی هنوز با استانداردهای وضع شده برای شهرهای پرجمعیت فاصلهی بسیاری دارد. بطور مثال در شهر پکن بیش از ۴ میلیون دوچرخهی فعال در حال تردد هستند و یا در آمستردام در حدود ۵۰ درصد از حمل و نقل شهری با دوچرخه انجام میشود که این خود کمک شایانی کاهش آلودگی هوا نموده است. همچنین همه ساله در نمایشگاههایی نظیر نمایشگاه CES فناوریهایی در این رابطه معرفی میشوند که در صورت عزم جدی و فراهم آوردن زیرساختها میتوان از آنها نیز استفاده کرد.
وضع استانداردهای آلایندگی منطبق با پیشرفتهای روز
همه روزه از گوشه و کنار دنیا اخبار موفقیتهای بسیاری در حوزههای مرتبط با کنترل آلایندههای زیستی شنیده میشود. همچنین شرکتهای مطرح توانستهاند تا بسیاری از این اختراعات را در قالب طرحهای صنعتی به اجرا در بیاورند. ظهور فناوریهای نوین، نوید صنایعی سبزتر و با کارایی بالاتری را میدهند؛ بدین ترتیب استانداردهای وضع شده ناکافی به نظر خواهند آمد. در چنین شرایطی، نیازمند بازنگری استانداردهای زیست محیطی توسط سازمان های متولی در دورههای زمانی کوتاهتری هستیم؛ بدین ترتیب از رهرو ملزم کردن کارخانجات به کاهش آلاینده های تولیدی می توانیم چرخه ورود تکنولوژی های نوین را سرعت بیشتری ببخشیم. چنین رویکردی همچنین سبب کاهش هزینه های مصرفی توسط دولت ها در بخش های جنبی نظیر بخش درمان خواهد گردید.
هدفگذاری به جهت کاهش مصرف انرژی
نمونه بارز این بند را میتوان در دعوت خانم ابتکار به چالش دمای ۱۸ درجه مشاهده نمود. بسیاری از کشورهای پیشرفتهی دنیا در دوره های زمانی متنوع هدفگذاریهایی را به جهت کاهش مصرف انرژی منظور مینمایند. چنین هدفگذاریهایی، چنانچه با اطلاع رسانی مناسبی همراه گردند، سبب ایجاد یک وفاق ملی حول کاهش مصرف انرژی از طریق صرفهجویی و استفاده از فناوریهای نوین خواهد گردید. همچنین علاوه بر تبلیغات موثر، دولت بایستی ورود فناوریهای نوین را تسهیل نموده و بخش خصوصی فعال در این بخش را توسط ابزارهای تشویقی یاری نماید.
چنانچه خط مشیهای اشاره شده در این مطلب به کار بسته شوند می توانیم انتظار پیشرفتهای شگرفی را در این عرصه داشته باشیم.